A Porsche a Detroitban megrendezett Észak-Amerikai Nemzetközi Autószalonon (North American International Auto Show [NAIAS]) mutatta be az extravagáns 911-es modell legújabb generációját a nagyközönségnek. Ez a modell az első, amelyben ötvöződik a klasszikus Targa-koncepció és a legmodernebb tetőtechnológia.

A legendás eredeti Targa modellhez hasonlóan az új verzióban szintén megtalálható a típus ismertetőjegye, a B-oszlop szerepét betöltő széles bukókeret, az első ülések fölül elcsúsztatható tetőszelvény, és a C-oszlop nélküli hátsó panorámaablak. A klasszikus modellel ellentétben azonban az új Targa tetőszelvénye gombnyomással nyitható és zárható. A gomb megnyomásakor a teljesen automatikus tetőmozgató szerkezet a vászontetőt a hátsó ülések mögé nyomja be, így semmi sem akadályozza az ott ülőket abban, hogy menet közben élvezhessék a kilátást.

Ezekkel a megoldásokkal az új 911 Targa az 1965-ben piacra dobott klasszikus előd magas minőségi színvonalat képviselő, innovatív változatának bizonyul. A széles hátsó karosszéria, amely minden összkerékhajtásos modell sajátja, a Targa bukókeret, a buborék alakú hátsó szélvédő és az alacsony építés rendkívül sportos megjelenést kölcsönöz a legújabb 911-esnek.

A 911 Targa 4-et 3,4-literes, 350 lóerős (257 kW) boxermotor hajtja. A Porsche duplakuplungos sebességváltó és Sport Chrono csomag párosításának köszönhetően ez a modell mindössze 4,8 másodperc alatt gyorsul 100 kilométer/órára, végsebessége pedig 282 kilométer/óra. A topmodell a 911 Targa 4S, amelyben 3,8 literes, 400 lóerős (294 kW) motor kapott helyet. Ez a változat 296 km/órás végsebességgel büszkélkedhet, és a PDK és a Sport Chrono csomag összjátéka révén 4,4 másodperc alatt éri el a 100 kilométer/órás sebességet. Károsanyag-kibocsátás szempontjából mindkét sportautó megfelel az Euro 6 emissziós szabványnak.