A Budapesti Rendőr-főkapitányság "a jogszabályi lehetőségek teljes igénybevételével tiltani fogja a Nemzeti Érzelmű Motorosok egyesületének felvonulását" - közölte a Belügyminisztérium hétfőn az MTI-vel.

A tárca közleményében azt írta: "határozottan elítéli a Nemzeti Érzelmű Motorosok egyesületének provokációs kísérletét". A minisztérium emlékeztetett arra: az Élet Menete Alapítvány április 21-én megemlékezést tart a holokauszt áldozatainak tiszteletére. A rendezvény célja a rasszizmustól és szélsőségektől mentes Magyarország építésének támogatása is.  A Nemzeti Érzelmű Motorosok egyesülete ugyanezen a napon kíván rendezvényt tartani.

  "A rendezvény kijelölt időpontja, útvonalterve, valamint annak provokatív - Adj gázt! - elnevezése valamennyi jóérzésű embert sérti" - írták. Az Élet Menete Alapítvány ízléstelen, provokatív akciónak minősítette hétfői közleményében a tervezett motoros demonstrációt. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) vasárnap közleményben szólította fel a hatóságokat, hogy minden rendelkezésükre álló eszközzel akadályozzák meg az Élet menetével egy napra szervezett menet megtartását.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője szintén ízléstelennek és provokatívnak nevezte a rendezvényt, jelezve, a teljes parlamenti frakciójuk elítéli. A motoros felvonulás miatt tiltakozását fejezte ki az LMP is. A Szabad Emberek Magyarországért ugyancsak közleményben tiltakozott a felvonulás ellen.