Két éve garázdaság vétsége miatt jogerősen elítélte a Fővárosi Bíróság Habony Árpádot - írta honlapján a Magyar Narancs, amely szerint a miniszterelnök "személyes tanácsadóját" két év próbaidőre bocsátották. Habony Árpád ügyvédje közleményben cáfolta, hogy védence testi sértést követett volna el, közlése szerint a bíróság csak intézkedést alkalmazott, annak időtartama is lejár hamarosan.

A Magyar Narancs szerint a Fővárosi Bíróság másodfokú bíróságként azt állapította meg:  "(...) a vádlott volt az, aki a gépkocsijából kiszállt és a sértettek után ment, garázda magatartást tanúsított, és fizikailag bántalmazta a sértetteket". Hozzátették: a vádlottat a Fővárosi Bíróság 2011-ben garázdaság vétsége miatt jogerősen két év próbaidőre bocsátotta.

Busch Béla, Habony Árpád jogi képviselője az MTI-hez eljuttatott közleményben reagált a hetilap csütörtök megjelenő számának beharangozójára. Az ügyvéd azt írta: a lap által említett ügyben az elsőfokú bíróság 2010. április 9-én, a másodfokú bíróság 2011. május 4-én hozott jogerős ítéletet. Kiemelte: a bíróság testi sértést nem állapított meg, hanem csupán garázdaság vétségét és nem alkalmazott büntetést, hanem csupán intézkedést.

"Az intézkedés 2 év próbára bocsátás volt, amely hamarosan lejár, de a bíróság még pénzbüntetést sem rótt ki és így természetesen Habony Árpádnak nincs priusza" - közölte az ügyvéd.