Az embercsempészt és 23 határsértő utasát is elfogták a Bács-Kiskun megyei rendőrök.

A Bácsalmási és Bácsbokodi Határrendészeti Kirendeltségek járőrei 2014. szeptember 18-án 20 óra 20 perc körüli időben az államhatár közelében egy világítás nélküli német forgalmi rendszámú terepjárót vettek észre. A rendőrök követték az autót, ami ezt észlelve egy rövid idő után megállt és a sofőr elfutott. 300 méterrel távolabb az őt követő egyenruhás elfogta a férfit.

A hátrahagyott terepjáróból 23 szír állampolgár szállt ki, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért elfogták és előállították őket. Meghallgatásuk során kiderült, hogy 2014. szeptember 18-án 20 óra 15 perckor gyalogosan a zöldhatáron lépték át az államhatárt, majd terepjáróval, embercsempész közreműködésével akartak az ország mélységébe utazni.
B. József 45 éves magyar állampolgárt embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya őrizetbe vette. A 23 szír állampolgár menekültstátusz iránti kérelmet nyújtott be, így átadták őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.