Július végén ünnepélyesen megnyitották a a Shanghai Volkswagen (SVW) új üzemét a kelet-kínai Jicseng (Yizheng) városában. A gyár éves termelőkapacitása a 300 ezer járművet is elérheti. Jelenleg  Volkswagen Polót gyártanak az üzemben.  A tervek szerint a jicsengi termelést a Skoda típusaival bővítenék.

Jochem Heizmann, a Volkswagen AG igazgatótanácsának tagja július 26-án kínai vezetők társaságában  ünnepélyesen elindította a Volkswagen Polo helyi gyártását.

A Sanghajtól körülbelül 300 kilométerre, északnyugatra létesített jicsengi gyár mintegy 3700 munkahelyet teremt a régióban. Saját prés-, karosszéria- és fényezőüzeme, illetve végszereldéje révén éves szinten akár 300 ezer jármű előállítására is alkalmas. A nagyjából 1,3 millió négyzetméteres gyárterületen mindemellett egy műszaki tesztközpont, a dolgozók ki-, illetve továbbképzését végző oktatási intézmény, valamint egy energiatermelő egység is létesült.

A jicsengi gyár a legmagasabb fényezési követelményeket is kielégíti, a csarnokok fűtésére és hűtésére pedig geotermikus energiát használ. A gyártást kiszolgáló anyagmozgató járművek és a munkatársak által használt e-kerékpárok „tankolását” egyaránt a széles körben kiaknázott napenergiával valósítják meg. A Volkswagen mindezzel feltétlen mércéül szolgálhat Kínában a hosszú távon fenntartható és a környezeti erőforrásokat kímélő autógyártás terén. A Volkswagen Csoport célkitűzése szerint termelését 2018-ig világszerte mintegy 25 százalékkal környezetkímélőbbé fejleszti. E stratégiája központi elemeit az energiafelhasználást mérséklő megoldásokkal kiegészített, legkorszerűbb termelési eljárások képezik.

A Kínai Népköztársaság a Volkswagen Csoport legnagyobb piaca, ahol a Volkswagen 2011-ben 2,26 millió járművet adott át ügyfeleinek, 2012 első féléve során pedig 17,5 százalékkal, 1,30 millió darabra növelte kiszállításait. Új, a helyi piac igényei szerint kialakított termékeivel a Volkswagen Group China 2018-ig mintegy négymillió járműre kívánja bővíteni éves termelését.