Megszokott gyakorlat, hogy saját autógyártással rendelkező országokban az állami hivatalok előnyben részesítik a helyi márkákat a beszerzések során. Német politikusokat általában Mercedes, BMW vagy éppen Audi ajtaján kiszállva lehet látni. Brit kollégáik a Jaguar, míg a franciák a Peugout, Renault vagy Citroën gyár modelljeit preferálják.

Teljesen természetes, hogy minden nemzet próbálja támogatni a hazai termékeket, de arra eddig nem volt példa, hogy törvényi szinten tiltsák a külföldi márkák beszerzését a hivatalok számára. Most viszont a kínai kormány kihúzott minden ilyen gyártót az állami hivatalok által beszerezhető gépjárművek listájáról. A hivatalos indoklás szerint ennek oka a költségek, az energiafogyasztás és környezetszennyezés csökkentése.

Az Ipari és Informatikai Minisztérium most közzétett listája 412 modellt tartalmaz, egytől egyig kínai gyár terméke. A törvény azt is szabályozza, hogy a hivatali célokra használt gépjárművek maximális ára 180.000  jüan lehet és motorja nem lehet nagyobb 1,8 liternél. A kitételek között szerepel az is, hogy a gyárnak az elmúlt két évben a bevételeinek minimum 3 százalékát kutatás-fejlesztésre kellet fordítania.

Az viszont egyértelműen nem derül ki az új rendeletből, hogy az kiterjed-e a legmagasabb vezetőkre is...