Több más márkához hasonlóan, a Volkswagen is vásárlási kedvezményt ad az Euro 4 normás vagy régebbi dízelautók lecseréléséhez - jelentette be a cég.

    A Volkswagen autókra, valamint a konszern többi márkájára, így az Audira, Skodára és Porschéra vonatkozó árkedvezmény mértékének meghatározása és az igénybevétel részleteinek kidolgozása folyamatban van - közölte a gyártó a dpa német hírügynökség beszámolója szerint.

    Matthias Müller, a vállalat vezetője azt mondta, kedvezménnyel is szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy "gyorsan, érezhetően és hosszú távon" csökkenjen a nitrogén-oxid-kibocsátás, és tisztább legyen a levegő.

    A BMW a dízelcsúcs után jelentette be, hogy ha valaki az év végéig új Euro-6 normás dízelautót, elektromos BMW-t vagy Mini-t vásárol, és leadja régi Euro-4 normás vagy annál is elavultabb autóját, annak kétezer eurós kedvezményt adnak.    A Daimler, a Ford és a Toyota is árkedvezményekről döntött.

    Berlinben augusztus 2-án rendezték a dízelcsúcsot, amelyen az iparág képviselői, tartományi miniszterelnökök és a szövetségi kormány abban állapodtak meg, hogy a gyártók több mint ötmillió Euro-5 és Euro-6 normás dízelautó szoftverfrissítését végzik el önként és ingyen, így átlagosan 25-30 százalékkal csökkenhet az érintett járművek nitrogén-oxid kibocsátása. Az autók hardverfrissítését, azaz alkatrészek utólagos beépítését azonban elutasította a szakma.