Nyolcvanegy éves korában elhunyt Larry Hagman, aki a Dallas című amerikai filmsorozatban a fondorlatos és gátlástalan Jockey Ewingot alakítva vált ismertté világszerte.


Larry Hagman péntek délután halt meg egy dallasi kórházban, családja körében, rosszindulató daganatos megbetegedés okozta szövődmények következtében - közölte a Dallas Morning News című lap a színész családjára hivatkozva. Torokrákja volt, de a 90-es években májrákban és májzsugorodásban is szenvedett, ami évtizedekig húzódó alkoholizmusának következménye volt. 1995-ben májátültetésen esett át, 2003-ban új májának egy részét eltávolították.


Az egész világot meghódító nyolcvanas évekbeli Dallas sorozat rakétaként röpítette Hagmant a népszerűség csúcsára, amely csak a Beatles vagy Muhammad Ali ismertségével vethető össze. A Dallas volt a világ legnézettebb tévésorozata, 57 országban mintegy 300 millióan látták.Jockey szinte mindig egy világoszöld, S osztályú, vagyis a legnagyobb négyajtós Mercedesszel járt. Először egy (W116-os) 280 SE-vel, majd 450 SEL-el. Ezt követte egy (W126-os) 380 SEL, majd miután felesége, Sue Ellen összetörte, egy másik 380-as, majd egy 500 SEL. Rövid ideig egy szürke Cadillac Allantéja is volt a sorozat vége felé. Az 1986-os szériát már a ráncfelvarrott W126-os 560 SEL modellel kezdte meg. Mindegyik kocsijának a rendszáma: Ewing 3.