Spanyol autó, de nem Seat? Mi lehet az? Látva a képeket, az Aspid nevet hamar megtanuljuk, ennél szebb sportkocsit nem láttunk még: dögös, agresszív és elegáns. De vajon hogy megy?

A barcelonai menetpróbára még egy kicsit várni kell, a kocsi ugyanis még csak koncepció, és ahogy a spanyol gazdaságot ismerjük, illetve a spanyol autópiac haldoklását látva, kevés esély van a megvalósulására. Kár, ebben a kocsiban több spiritusz van, mint az összes Seat modellben együttvéve. 

Az Aspid GT-21 Invictus tanulmányautó 990 kilós, motorját a BMW-től kölcsönöznék, nem is akármit, hanem a 450 lovas 4,4 literes V8-ast.  A 440 newtonméteres csúcsnyomatékot hatfokozatú kézi-, vagy hétfokozatú dupla kuplungos automatikus váltó továbbítja a hátsó tengelyre.

Aspid GT-21 Invictus

A könnyű szupersportkocsi 3 másodperc alatt éri el a 100 kilométer/órás sebességet, a 200 kilométer/órás tempóhoz 10,6 másodpercre van szüksége.

A 4,4 méteres kocsi háromszemélyes, csomagtartója 275 literes. A kocsiból a tervek szerint évente 250 darab készülne, ára egyelőre nem ismert, a piaci bemutatkozást 2014-re ígérik.