A részvény-visszavásárlási akció keretében mintegy 60 millió Fiat részvénytől váltak meg a tulajdonosok összesen 463,6 millió euró értékben. Sergio Marchionne, a Fiat vezérigazgatója 500 millió eurót különített el a részvény-visszavásárlásra. Amennyiben többen váltak volna meg részvényeiktől, az veszélybe sodorhatta volna a két autógyár szervezeti fúzióját. A fúzió az eredeti tervek szerint októberben megtörténhet.

A Fiat 2009-ben szerzett 20 százalékos tulajdonrészt a Chryslerben, az idén januárban vette teljes tulajdonába a céget. A Fiat részvényesei túlnyomó többségben megszavazták a szervezeti fúziót a Chrysler autógyárral. Az olasz törvények értelmében az ellenszavazóknak lehetőséget kellett adni arra, hogy a fúzió előtt egy rögzített árfolyamon megválhassanak részvényeiktől.

A Fiat részvények visszavásárlási árfolyamát 7,73 euróban rögzítették. Mivel azonban a tőzsdei árfolyam azóta ennél lejjebb ment, fennállt a lehetősége annak, hogy többen is megválnak papírjaiktól, elegendően ahhoz, hogy kimerítsék a visszavásárlásra elkülönített keretet. A visszavásárlás során a vállalathoz visszajutott részvényeket a Fiat megmaradt részvényesei vásárolhatják meg a visszavásárlással megegyező árfolyamon.