A jövőben átkerül Európába az Opel Mokka gyártása: 2014 második felétől a spanyolországi Zaragozában található üzem veszi át a sikeres kis SUV előállítását. A GM és az Opel döntését az európai piac nagy igénye indokolja a Mokka iránt.

Az Opel igazgatója, Dr. Karl-Thomas Neumann, a következőket mondta: „A Zaragoza melletti döntés egybevág vállalatunk azon céljával, hogy ott gyártsuk az autóinkat, ahol el is adjuk őket. A Mokkára óriási a kereslet, igazolva autóink vonzerejét, fellendítve modelloffenzívánkat, és munkahelyeket biztosítva Európában. Növekszik meglevő termelőkapacitásaink kihasználtsága, ami jót tesz az egész vállalatnak. A legnagyobb nyertesek azonban az Opel európai dolgozói és vásárlói, hiszen ezentúl nagyobb darabszámban tudjuk előállítani a Mokkát, így hamarabb szolgálhatjuk ki ügyfeleinket.”

Az Opel Mokka valódi sikermodell a gyártás 2012 nyári megkezdése óta. Nemcsak a szakembereket győzte meg a stílusos SUV, hanem rögtön belopta magát a vásárlók szívébe is. Azóta néhány európai országban dobogós a piaci kategória versenyében.

2013 Opel Mokka
A kezdeti fázisban 80 millió dollárt ruház be a vállalat a zaragozai üzemben. A Mokka európai gyártása melletti döntés segít az ottani 5800 munkahely megtartásában. Jelenleg az Opel Corsa és Meriva készül Zaragozában. Eleinte Koreából átszállított komplett részegységekből állítják össze Európában a Mokkát, majd a következő évek során lépésről lépésre emelik a helyben gyártott alkatrészek részarányát.