Több mint háromezer-ötszáz lej értékben lopott pénzt, élelmiszert, szeszes italt és kozmetikai cikkeket egy csíkszeredai férfi szombatra virradóra Csíkszenttamáson. A tettest később gyorshajtás miatt Csíkszeredában üldözőbe vette a rendőrség.

A szombat hajnali órákban a közbiztonsági járőrszolgálat rendőrei a csíkszeredai Testvériség sugárúton figyeltek fel a Zöld Péter utca irányába nagy sebességgel közlekedő autóra, amelyet a Brassói útról a Baromtér és Fürdő utcákon keresztül egészen a Tavasz utcáig követtek. A járművet a vasúti sínek közelében találták meg, a sofőr elmenekült. Az autó nyitva hagyott utasterében a rendőrök nagy mennyiségű, műanyag szatyrokba rejtett cigarettára, kávéra, csokoládéra, kozmetikai cikkekre, élelmiszerre és egyéb értéktárgyakra bukkantak - adta hírül a székelyhon.ro.

A közeli területek átvizsgálása során megtalálták az autó rejtőzködő vezetőjét. A 30 éves helybéli K. S. személyében azonosított férfi a rendőröknek elismerte, hogy ő vezette az autót, azt viszont tagadta, hogy köze lenne a tasakokban talált értékekhez.

A vizsgálatok ideje alatt először a csíkszeredai rendőrkapitányságra, majd a csíkszenttamási rendőrőrsre futott be riasztás, miszerint a felcsíki községben betörtek egy üzletbe, majd egy vendéglőbe. A helyszínre érkező bűnügyi csoport megállapította, hogy az üzletbe egy ablakon át jutott be a tettes, majd különböző áruval és készpénzzel távozott, összesen mintegy 2600 lejes kárt okozva. A vendéglőbe a főbejáraton lévő lakat lefeszítésével jutott a tolvaj, az onnan eltulajdonított kár ezer lejre tehető.

A Csíkszeredában üldözőbe vett autóban talált tárgyakat a csíkszenttamási károsultak azonosították. A bizonyítékok bemutatásakor K. S. elismerte, hogy ő a felelős a betörésekért. A gyanúsítottat 24 órás őrizetbe vették, vasárnap pedig előállították a csíkszeredai bíróságon, ahol jóváhagyták a harmincnapos előzetesbe vételére tett előterjesztést.