Hétfő hajnalban három gépkocsi ütközött Rohodnál, a 41-es és 49-es út kereszteződésében.

Hétfő hajnalban egy Volkswagen mikrobusz közlekedett a 49-es úton Vaja felől Rohod irányába. Amikor a vezető a ködös időben Rohod előtt a 41-es úti kereszteződéshez ért nem adott elsőbbséget a neki jobbról, Nyírmada felől érkező Opelnek, és elé hajtott.

Az Opel a Volkswagen jobb oldalának ütközött. A Volkswagen megperdült és a kereszteződés túloldalán ( 4107-es úton ) a járdaszigetre vágódott. Az Opel is megperdült az ütközés után és a saját forgalmi sávjában, az eredeti haladási iránnyal szemben állt meg.

A Volkswagen az Opel elé hajtott. A Volkswagen utasai beszorultak a járműbe, őket a műszaki mentéshez riasztott baktalórántházi tűzoltók feszítő-vágó segítségével szabadították ki.

Az ütközés után ért oda a 41-esen, szintén Nyírmada irányából egy Peugeot. A vezető a rossz látási viszonyok miatt későn vette észre az úttesten összetörten álló Opelt, és az elejének ütközött. Az Opel ettől megperdül, és már az eredeti haladási irányában állt meg. A Peugeot jobbra bevágódott a 4107-es útra.

© fotó: szabolcsvonulas.hu

A Volkswagen utasai beszorultak a járműbe, őket a műszaki mentéshez riasztott baktalórántházi tűzoltók feszítő-vágó segítségével szabadították ki. A mentők hat sérültet szállítottak kórházba. A helyszínelés és műszaki mentés ideje alatt a kereszteződés rohodi részét lezárták, a 41-es és 49-es út kereszteződésében a forgalmat rendőrök irányították. Mindhárom összetört járművet autómentő szállította el. A mátészalkai rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit - adta hírül szabolcsvonulas.hu.