Szerda este keresztben álló kamion pótkocsijának ütközött egy személygépkocsi a 4-es főúton, Fényeslitke és Kisvárda között.

Szerda este egy fémalkatrészeket szállító Scania kamion közlekedett a 4-es főúton Kisvárda felől Fényeslitke irányába. A 321-322-es kilométerszelvényben a vezető balra kanyarodott, mert Dögébe akart eljutni. Amikor ráfordult az útra, akkor észlelte a vezető, hogy ez nem jó irány, megállt, majd várta, hogy a forgalom elhaladjon és vissza tudjon tolatni.

A már több másodperce álló ( a félpótkocsi az egész menetirány szerinti jobb oldali sávot elzárta keresztben ) kamion pótkocsijának ütközött egy Fényeslitke felől érkező Chevrolet. A személygépkocsi a pótkocsi oldalának ütközött a kerekeknél. A Chevrolet az ütközés erejétől keresztbe fordult, majd a motortér égni kezdett. A kamion vezetője egy poroltóval eloltotta a lángokat, még a riasztott kisvárdai tűzoltók megérkezése előtt.

© fotó: szabolcsvonulas.hu

A mentők négy sérültet szállítottak kórházba. A helyszínelés és műszaki mentés idejére az útszakaszt lezárták, a forgalmat a kisvárdai és záhonyi rendőrök a dögei polgárőrök segítségével terelték. A kisvárdai rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit, azt is, hogy személygépkocsi vezetője időben észlelhette-e ( a pótkocsi ponyváján fényvisszaverő kontúrjelzések voltak ) az előtte álló kamiont - adta hírül a szabolcsvonulas.hu.