Csütörtök délután egy Trabant közlekedett Fényeslitke, Széchenyi utcán a 4-es főút irányába. A vezető a főúthoz érve úgy hajtott rá arra, hogy nem adott elsőbbséget a neki balról, Kisvárda felől érkező ukrán rendszámú, bútorlapot szállító pótkocsis tehergépkocsinak.

A Mercedes vezetője erős fékezéssel, és balra kormányzással próbálta meg elkerülni az ütközést. Ez lehetett a személygépkocsiban utazó négy ember szerencséje, mert a tehergépkocsi nem oldalba kapta a Trabantot, hanem az elejénél.

© Fotó: szabolcsvonulas.hu

Az ütközés ereje megperdítette a Trabantot, ami az eredeti haladási irányba fordult. A Mercedes keresztben állt meg az úton. A szabolcsvonulas.hu információi szerint egy utas ki is esett az autóból.

A balesetben négyen sérültek meg. Három személyt mentőautó, egyet (a gépkocsivezetőt) mentőhelikopter szállította kórházba. A Mercedes vezetője nem sérült meg, csak megviselték a történtek. A műszaki mentéshez a záhonyi és kisvárdai tűzoltók vonultak.

A helyszínelés és műszaki mentés idejére az utat lezárták. A forgalmat a rendőrök a fényeslitkei polgárőrök segítségével terelték. A záhonyi rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.