Hét percig tartott annak a tiszaladányi férfinak az ámokfutása, aki autójával Miskolcon megpróbálta kivonni magát a közúti ellenőrzés alól.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai 2014. július 29-én 12 óra 57 perckor a Miskolc, Szentpéteri kapui városrészben közúti ellenőrzés alá kívántak vonni egy személygépjárművet. A Ford Mondeo típusú személygépkocsi vezetője a rendőri jelzésre azonban nem állt meg, hanem nagy sebességgel továbbhajtott. A rendőrök elől szökni próbáló autós mozgását a rendőrök kamerával rögzítették, aki végül 7 percnyi ámokfutás után egy teherautónak ütközve ált meg.

Az időközben több járműnek is nekiütköző, defektet kapott járműből kiszálló és gyalogosan menekülni próbáló sofőrt a rendőrök azonnal elfogták és megbilincselték, majd előállították a Miskolci Rendőrkapitányságra.

A mintegy tucat közlekedési szabályt megszegő, 41 éves tiszaladányi K. Attiláról kiderült, hogy autóját két hete kivonták a forgalomból, amire se műszaki engedéllyel, sem érvényes kötelező felelősségbiztosítással sem rendelkezett. Végül, de nem utolsósorban pedig elfogatóparancs volt vele szemben érvényben, melyet a hatóságok csalás miatt bocsátottak ki. A több közlekedő életét és testi épségét szándékosan veszélyeztető férfit a Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai közúti veszélyeztetés bűntett, valamint cserbenhagyás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárásban őrizetbe vették. A beismerő vallomást tett ámokfutó büntetőügyét a rendőrség a napokban gyorsított eljárásban, bíróság elé állítással tervezi lezárni.