Az M3-as autópálya 213. kilométerszelvényében, 2014. augusztus 7-én 20 óra 55 perc körüli időben három személyautó és egy mentőautó ütközött össze.

Az elsődleges adatok szerint egy olasz felségjelzésű Mercedes típusú személygépkocsi közlekedett az M3-as autópálya 213. kilométerszelvényében, Budapest irányából Nyíregyháza felé, amikor a járművezető eddig tisztázatlan körülmények között elvesztette uralmát a gépjármű felett és az úttest bal oldalán kiépített szalagkorlátnak ütközött. A járművezető egy másik gépkocsi sofőrjének segítségével az összetört személyautót az autópálya leállósávjában tolta, ahol a helyszínre érkező mentőautó is megállt.

Ez idő alatt a balesettel érintett útszakaszon közlekedett egy olasz rendszámú, Audi típusú személygépkocsi, melynek sofőrje lassította járműve sebbességét, amikor hátulról nekiütközött egy magyar honosságú, Honda típusú személyautó. Az ütközés következtében az Audi balra, a szalagkorlátnak sodródott, míg a Honda típusú jármű jobb oldalt, a leállósávban álló, mentőautónak csapódott. A baleset következtében öt személy sérült meg, őket a mentők kórházba vitték.