Halálos kimenetelű közlekedési baleset szemtanúit keresi a rendőrség.

Január 2-án 17 óra 50 perc körül az M3-as autópálya 137-es kilométer szelvényében Budapest irányából Nyíregyháza irányába a mezőkövesdi és a mezőkeresztesi lehajtó közötti pályaszakaszon az erős ónos esőben Budapest felől közlekedett egy Audi A6 típusú személygépkocsi, mely a csúszós felületű úttesten megpördült többször a szalagkorlátnak ütközött és az úttesten keresztben világítás nélkül megállt. A vezetője a gépkocsiból kiszállt. Ezt követően a mögötte érkező Saab 9-3 személygépkocsi, majd egy Ford Fiesta, Mercedes-Benz E220, VW Passat személygépkocsi is megpördült és egymásnak ütközött. Az ütközések során a gépkocsiból kiszálló személyt a sodródó gépkocsi elütötték, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A balesetben még egy utas nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.

A közlekedési balesetek bekövetkezése után egy vérszállító gépkocsi megállt és segítséget próbált nyújtani a balesetben sérült személyen. A helyszínen több autó is megállt, illetve áthaladt, akik közvetlen szemtanúi lehettek a bekövetkezett halálos kimenetelű közlekedési balesetnek.
A rendőrség kéri azon személyek jelentkezését, akik a közlekedési balesetnek tanúja volt, illetve a helyszínen tartózkodott a baleset bekövetkezése után. Jelentkezni személyesen a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán (3526 Miskolc, Szeles út 73. alatt) 06-30-30-33-931 vagy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjában a 06-46/514-506-os telefonszámon lehet. Emellett bejelentés tehető a 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, vagy e-mailben a [email protected] címen, illetve a névtelenség megőrzése mellett az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs.: 8-16, p.: 8-13) is. A bejelentők, tanúk személyét a rendőrség bizalmasan kezeli.