2012-ben az Anima Sound System nyerte el „A Magyar Könnyűzenéért" Comet-gömbjét. A klipben egy kocsi is felvillan, kérdés, hogy milyen.

Anima Sound System

A jövőre 20 éves Anima Sound System az elmúlt másfél évtized legfontosabb magyar elektronikus együttes. A zenekart 1993-ban Prieger Zsolt, Prieger Szabolcs és Németh Gergely alapította Szombathelyen, és e szerzőhármas felállása, közös munkája 20 éve, 10 lemez óta a mai napig változatlan. A zenekarban két évtized alatt sok, azóta más stílusban is bizonyító énekes megfordult, a mai frontleány pedig nem más, mint a zenekarvezető Prieger Zsolt lánya, Fanni, aki 12 éve, még kisgyerekként énekelte el az Anima klipslágerét, a Tekerd! című dalt. Az évek során olyan világsztárokkal dolgoztak együtt, mint az Asian Dub Foundation, a Dee-Phazz, Terry Lee Brown Jr, JC 001 vagy a Twin Peaks sorozat zenei producere, Kim Cascone.

A 12. VIVA Comet gálát június 14-én tartják a Budapest Sportarénában, ahol neves magyar és külföldi előadók együtt ünneplik meg az elmúlt év legjeit egy nagyszabású, látványos show keretében.